Hvorfor bruke nesesuger?

Assisterer ubesværet pusting for nyfødte 

Nyfødte kan kun puste gjennom nesen, helt frem til de er ca 6 måneder. Så når en nese blir tett er det essensielt å sikre at pusteevnen opprettholdes.

Når de ikke får nok luft gjennom munnen, så vanskeliggjør en tett nese både soving, spising og smokksuging.

Som foreldre er det vårt ansvar å sikre at barnet kan puste gjennom nesen. Ved å suge ut hindringer kan vi sikre barnets frie luftveier, en god natts søvn og at mating av babyen ikke blir hindret.

Sykdom i øvre luftveier i spedbarnsalder 

Små barn kan ikke blåse nesen når de har blitt forkjølet eller er syke. Derfor stagnerer mukus og neseslim og kan tette igjen bihuler også. Dette gir økt ubehag og sykdomsopplevelse, samt betennelsessituasjoner, som igjen kan gi alvorlige konsekvenser. Ved å jevnlig få fjernet neseslim kan vi redusere ubehag, sikre at sykdomsforløp ikke eskalerer, samt redusere medisinbruk.


Allergilignende symptomer 

Allergilignende symptomer kan også bli lettere ved å kombinere bruk av saltvannsløsninger og neseaspirator.

Allergisymptomer kan oppstå allerede i tidlige barneår. Symptomer kan blant annet være kløende øyne, fortykkede slimhinner som produserer store mengder med slim og snørr. Ved å blåse nesen, kan den øvre del av nesehulen tømmes, mens noe kan gli tilbake inn i de maksillære bihulene pga. den fysiologiske utformingen, og derfra ikke komme noen vei. Denne massen er perfekt sted for bakterier og virus og kan gi akutt bihulebettenelse.

Nosiboo Norge - Helseskatter.no, Alle rettigheter forbeholdt 2020
Drevet av Webnode
Lag din egen hjemmeside gratis!